Kako do nas

Dobra prometna povezanost središnje Europe i Hrvatske omogućuje turistima jednostavan i brz dolazak do hrvatske obale pa tako i do otoka Cresa.

Na otok Cres automobilom ili autobusom moguće je doputovati iz dva smjera. Prvi je preko Krčkog mosta i otoka Krka, a drugi je preko poluotoka Istre. Dolazak na otok Cres omogućuju trajekti koji redovnim linijama povezuju otok s kopnom. S otoka Krka, iz mjesta Valbiska, trajekt će vas prevesti u Merag, a iz Istre iz mjesta Brestova u Porozinu. Karte za trajektne linije kupuju se na trajektnim pristaništima. Kupnja karata unaprijed i rezervacije istih, nisu mogući.

Brojni turisti odlučuju se za dolazak svojim jahtama ili organizirano, turističkim brodovima. Obalna mjesta na otoku imaju iznimno dobro uređene luke za prihvat plovila.

Razvijena i kvalitetna nacionalna mreža autobusnih linija, omogućuje prijevoz putnika do najmanjih mjesta na otoku Cresu. Autobusna linija Rijeka - Cres i Zagreb - Cres prometuje nekoliko puta dnevno, a ljeti prometuje i linija iz Ljubljane.

Dolazak zrakoplovom moguć je preko zračne luke Rijeka koja se nalazi na otoku Krku.

Više informacija potražite na:

www.autotrans.hr
www.jadrolinija.hr
www.krilo.hr
www.dohop.com
www.airportmalilosinj.hr