Što raditi

Svojom raznovrsnom ponudom i bogatstvom prirodnih i kulturnih ljepota otok Cres je izuzetna ekološka i kulturna riznica Kvarnera koja malo koga ostavlja ravnodušnim.

Bogatstvom i brojem biljnih vrsta i endema, vodozemaca i neotrovnih gmazova, ornitološkim rezervatima, spomenicima prirode, zaštićenim krajolicima ili predloženim da to postanu, hidroarheološkim lokalitetima, ruralnim i povijesim cjelinama, građevinama i kompleksima pruža poseban doživljaj za svakog posjetitelja otoka Cresa.

Velika je pažnja posvećena sportu i rekreaciji na otoku. Zbog mnoštva malih cesta, staza i puteljaka, na kojima se izmjenjuju pejzaži morske obale, mediteranske šume i primorskog krša, posebni doživljaj su pješačenje, planinarenje i vožnja biciklom. Također, posjetiteljima otoka Cresa dostupni su tereni za tenis, odbojku, mali nogomet, kuglanje, stolni tenis, mini-golf. Organizirane su i škole ronjenja, jedrenja na dasci, parasailinga i slično.

U turističkoj ponudi otoka treba istaknuti mnoštvo lijepih i nezaboravnih dnevnih izleta za upoznavanje otoka Cresa i okolice s užitkom u lijepom ambijentu, očuvanoj prirodi, obilasku mnogobrojnih spomenika i prirodnih atrakcija kao što su: razgledavanje starogradske jezgre grada Cresa, panoramske vožnje brodovima, vožnja brodom oko otoka Cresa i slično.

Također, na otoku Cresu, posebni značaj imaju gastronomski običaji i tradicionalan način pripreme jela i prehrane. Položaj otoka uvjetuje i način prehrane koji se bazira na mediteranskom okružju i morskim plodovima.

Kalendar zbivanja

Cres

Ostala zbivanja