Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Upute za iznajmljivače

27.03.2020. - 01.05.2020. / Cres

Poštovani iznajmljivači,

Ministarstvo turizma objavilo je Pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (NN 36/2020) u kojem je navedeno da se zbog posebnih okolnosti, osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu oslobađaju plaćanja pola iznosa godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni krevet i smještajnu jedinicu u kampu i kamp-odmorištu odnosno prema kapacitetu u objektu za robinzonski smještaj koji se koriste za pružanje usluga smještaja sukladno posebnom propisu kojim se uređuje obavljanje ugostiteljske djelatnosti za 2020. godinu te da se oslobađaju plaćanja godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za pomoćne krevete za 2020. godinu u cijelosti.

Također, Porezna uprava objavila je objašnjenje procedure za traženje odgode od plaćanja poreza na naredna tri mjeseca. Poreznoj upravi podnosi se Zahtjev za odgodom plaćanja uslijed posebnih okolnosti. Upute i zahtjev možete naći na web stranici Porezne uprave: http://www.porezna-uprava.hr/Stranice/COVID_19_informacije.aspx?fbclid=IwAR2-KYE7Wc11WtRj6nnQa67RUqt1bZ9Y7_g_0WZKi2qr9B5wFG9vUhSVclo

Ukoliko nekome treba pomoć oko ispunjavanja zahtjeva, Udruga iznajmljivača Cres nudi pomoć, a možete im se javiti na Facebook stranicu Udruga iznajmljivača Cres.

 

#ostanidoma i čuvajte sebe i druge!

Upute za privatne iznajmljivače i OPG-ove koji pružaju usluge smještaja vezano uz gospodarske mjere.docx