Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Filmmusicorkestar

15.12.2019. - 15.12.2019. / Cres

Zagrebačka grupa glazbenika zajedničkog imena Filmmusicorkestar, već svojim prvim nastupima, prije nešto više od 2 godine,  pobudila je veliki interes publike u cijeloj regiji, a kvalitetu njihova rada potvrđuju velika imena, kao što su Goran Bregović, Vlatko Stefanovski, Zoran Predin, Emir Hadžihafizbegović, Đelo Hadžiselimović, Zlatko Gall, Miroslav Tadić. Predvođeni sjajnim vokalom Elme Burnić publici predstavljaju neke od najznačajnijih glazbenih tema koje su obilježile filmsku epohu. Legendarna Ausencia Gorana Bregovića iz filma Underground ili Gipsy Song Vlatka Stefanovskog već su dobile i svoje video izdanje.

„Filmska glazba je primarni motiv našeg okupljanja. Neke melodije su ostavile neizbrisiv trag i mi smo ih u svojim aranžmanima odlučili donijeti pred publiku“, ističe Elma Burnić. „Prepoznali smo neiscrpan izvor dobre energije u tim melodijama, a koncerti koje smo održali samo potvrđuju da publika voli ono što se pjevalo i sviralo na velikom ekranu“.

Tko pjeva zlo ne misli, Kod amidže Idriza, Samo jednom se ljubi, Gori vatra, Balkan express, Skupljači perja, Porgy & Bess ili pak Kum, Lovac na jelene i Kosa, samo su neki od nagrađivanih filmova koji će ostati upamćeni i po nezaboravnim melodijama. Filmmusicorkestar ih pred publiku donosi u bossa nova i swing-jazz maniri sa zanimljivo posloženim aranžmanima koji svaki prostor ispunjava posebnom emocijom, a koncerte pretvara u dobro uštimani party. Band je s koncem protekle godine izdao i prvi autorski CD pod nazivom “Evo muzike, traži se redatelj”.

Filmmusicorkestar do sada je održao preko 100 koncerata od kojih izdvajamo do posljednjeg mjesta ispunjeno kazalište Kerempuh ili tri večeri zaredom na proteklom Sarajevo Film Festivalu kao i nastupe u karlovačkom kazalištu, Kamernom teatru 55 u Sarajevu, Narodnom pozorištu u Kragujevcu, na splitskom Perivoju, šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila, atriju Conte Nero na Rabu, dvostruki nastup u galeriji B11 u Salzburgu, Narodnom pozorištu u Tuzli, dvostruki concert u zagrebačkom Teatru &TD, a jesen donosi mini regionalnu turneju 6 Kinoteka.

Band čine Elma Burnić, vokal, zagrebačka kantautorica, dobitnica brojnih domaćih i inozemnih glazbenih priznanja, Željen Klašterka, solo gitarist, profesor klasične gitare, urednik u zabavnom programu HRT-a, Admir Ćulumarević, ritam gitara, direktor Solo Positivo Film Festivala u Šibeniku te Tihomir Novak, kontrabas, član zagrebačke filharmonije. Uz gore spomenuti stalni sastav pridruženi članovi su i Borna Šercar na bubnjevima, Antonio Vrbički na harmonici, Josip Mimica na klarinetu, Emil Gabrić na violini te Paul Kempf na klaviru.

Nastup ovih vrhunskih glazbenika poslušajte 15.12.2019. u OŠ Frane Petrića u 19,00 sati.