Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Križni put kroz glazbu

26.03.2017. - 26.03.2017. / Cres

Radosni smo što vam možemo pozvati na ciklus koncerata, odnosno naš duhovno meditativno-glazbeni projekt: "Križni put kroz glazbu". Projekt je osmišljen kao cjelina s nerazdvojivim elementima riječi i glazbe. Kroz program se nižu odlomci meditacija nadahnuti postajama Križnog puta, a između sadržajno snažnih riječi odvijaju se iznimno glazbeno vrijedni brojevi, odnosno skladbe sadržajno povezane s tekstualnim predloškom. Skladbe su odabrane iz bogate hrvatske pasionske baštine te značajna djela svjetske glazbe.
Tekst će interpretirati Bruna Levar i Kristina Nikolić, a zbor na orguljama pratiti studentica Muzičke Akademije u Zagrebu Petra Kukavica. Scholini solisti programa su: Tea Ban, Gordana Đekić i Lovro Matešin. Umjetnički voditelj projekta i dirigentica zbora je prof. Ingrid Haller.
Naš ciklus započet ćemo u Istri i prekrasnom gradu Labinu gdje ćemo u crkvi sv. Franje Asiškoga u 18 sati pjevati Missu Caecilianu A. Vidakovića, te održati prigodan koncert odabranih skladbi iz projekta "Križni put kroz glazbu" kojega ćemo u cjelosti izvesti u Cresu (26. ožujka u 19 sati, crkva sv. Marije Velike), Škrljevu (8. travnja u 18 sati, crkva Presvetog Srca Isusova) i Rijeci - Kozala (9. travnja u 17 sati u crkvi sv. Romualda i Svih Svetih). Ulaz je slobodan.