Kalendar događanja

Prikaži još događanja

Croatia Coast Cup

05.10.2013. - 11.10.2013. / Cres

Navigacijska regata za charter i vlastite jedrilice sa i bez spinakera, Biograd - Cres – Biograd

Jedrenje na duže relacije je vrlo popularno među jedriličarima, ali ga većina organizatora utrka ne voli  prakticirati. Croatia Coast Cup je idealna regata za one koje vole duže jedriti, jedriti između plutača, ali i osjetiti opuštajuće čari regate. Croatia Coast Cup održava se svake dvije godine, izmjenjujući se sa Offshore Challenge regatom.

Ako vjetar dopusti, regata će započeti u Biogradu i jedrit će se između plutača sve do Cresa. Regata ima 3 natjecateljske kategorije; od Biograda do Cresa, od Cresa do Biograda te ukupni pobjednik cijele utrke. Natjecateljske ekipe dolaze iz Austrije, Njemačke i Švicarske, ukupno 48 posada ili 300 natjecatelja.

Dodjela nagrada za prvu polovicu utrke održat će se 8. listopada u Cresu u 18 sati. Sljedeći dan, regata se nastavlja prema Biogradu, početnoj luci ove regate.

Kao završni cilj prve etape jedrenja izabran je grad Cres kao meka nautičkog turizma na sjevernom Jadranu. U Cresu su održana mnoga svjetska i europska prvenstva u jedrenju gdje možemo istaknuti ORC svjetsko prvenstvo održano u lipnju 2011. godine.

Više informacija potražite na www.croatiacoastcup.at/2013/